Човек умира, след като отваря кутията на Пандора

15.02.2014 11:33

    Смъртта на 37-годишния Джейсън Ерли е обвита в мистерия, съобщава Carlisle News & Star. Тя застигнала мъжа, след като отворил кутия с надпис "Кутията на Пандора" и малко по-късно се строполил в безсъзнание.


    В гръцката митология Кутията на Пандора е съд, в който са събрани всички болести и неволи на този свят заедно с надеждата. Девойката е предупредена, че не бива да отвара кутията, но тя е твърде любопитна. Затова един ден, в който няма никого в къщата ( освен нея ), Пандора решава да отвори тайнствения съд. Но за беда злините излизат от кутията и се разпростират по цялата земя. Но едно остава на дъното на кутията - надеждата. 

    Според родителите на починалия нищо в деня на трагедията - 2 май 2013 г. - не предвещавало какво ще се случи. Синът им се върнал в семейния дом в Карлайл, Великобритания, след като бил на пазар.
    "Изглеждаше съвсем нормално - спомня си Денис, бащата на Джейсън. - Мисля, че си беше прекарал добре в града. Каза, че е пазарувал и се качва в стаята си, за да се прибере".
    Когато обаче Джейсън се забавя, майка му отива да провери какво става. Жената заварва сина си в безсъзнание и веднага слиза при съпруга си.


    "Каза ми, че нещо лошо се е случило и че не може да го събуди", връща се назад във времето Денис. Той отива горе, но е безпомощен да направи нещо за Джейсън, чието лице е посиняло, а пулсът на врата му е съвсем слаб. Родителите правят всичко по силите си, а лекарският екип прекарва почти цял час в опит да върне мъжа към живот преди да го закарат в болницата. За съжаление 2 часа по-късно Джейсън е мъртъв.
    Когато полицията идва в къщата, за да разследва случая, открива в стаята на мъжа кутия с надпис "Кутията на Пандора", изписан с червени букви. Тя е била точно до тялото на мъжа, а вътре полицаите намират малък пакет със субстанция, която прилича на канабис, но не мирише като него. Пакетът е непокътнат, а аутопсията не открива никакви следи от наркотици в организма на Джейсън. Баща му е категоричен, че покойният не е взимал наркотици, след като преди повече от 13 години има опасно преживяване с екстази.
    Поради липсата на други следи, лекарите отбелязват в протокола, че смъртта е настъпила по естествени причини.
    "Сърцето му е спряло и това е довело до мозъчна смърт, при която много от органите в тялото отказват. Не знаем обаче какво е накарало сърцето му да спре. Възможно е това да е станало поради аритмия, довела до промяна в сърдечния ритъм, но не можем да го докажем", казва др. Робърт Чапман.

Човек умира, след като отваря кутията на Пандора

Не са намерени никакви материали.

Да се вложи нов материал